Čokoladne kocke bez jaja
Sastojci
Biskvit:
- 250 ml jogurta
- 8 kašika šećera
- 100 ml ulja
- 4 pune kašike džema od kajsija
- 2 kašičice sode bikarbone
- 4 kašike kakao praha
- 4 kašike mlevenih oraha
- 200 gr brašna
Preliv:
- 100 gr putera ili margarina
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 3 kašike šećera
- 3 kašike kakao praha
- 100 ml mleka
Ostalo:
- 5 punih kašika džema od kajsija
Uputstvo
- U činiju sipati tečne sastojke i umutiti da se smesa ujednači i šećer istopi. Dodati zatim ostale sastojke i sve dobro umutiti, da nema grudvica od brašna i kakao praha.
- Smesu sipati u pleh dimenzija 20 x 30 cm i ispeći biskvit na 180*C.
- Za to vreme u šerpicu staviti sve sastojke za preliv, staviti na ringlu da se zagreje i sastojci istope i sjedine.
- Ispečenu koru odmah izbockati viljuškom, bogato premazati džemom od kajsija i preliti toplim prelivom od čokolade. Ostaviti kolač da se ohladi, pa iseći na kocke i poslužiti.
- Možete ga dodatno ukrasiti nekim nugat kremom ili nečim drugim po vašoj želji.
Napomene
Jedan božanstven kolač, koji se spremi za desetak minuta. Ukus je fantastičan, sočan, kremast i na oko prelep. Oduševiće svakog ko ga proba, a sastojci su minimalni i skoro uvek ih imate u svojoj kuhinji.
Poslovica za danas:
-„Nikada nemoj da staviš sebe u vatru, zbog ljudi koji će sedeti i gledati kako goriš.“-
Lajkujte nas: