Poširana jaja

Poširana jaja

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Doručak, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: kuvana, jaja, bez, ljuske, dorucak, vecera,

Uputstvo

  • Za ovaj doručak, sastojci i mere vam nisu potrebne.
  • Sve što treba da uradite, jeste da uzmete manju šerpicu, sipate u nju oko 1,5 litar vode, dve kašičice soli, pola manje šoljice sirćeta i stavite da provri.
  • Za to vreme spremite broj jaja, koje želite za vaš obrok. Svako jaje razbiti u manju činiju ili tacnicu.
  • Kada je voda provrila, varjačom po vodi praviti pokrete kao da mešate vodu u krug, kako bi dobili efekat vrtloga. Kada se voda zavrti, polako spustiti jaje da sklizne niz tacnicu u vodu i pustiti da se skuva. Paziti da žumance ostane rovito.
  • Kada se jaje skuvalo, rešetkastom kašikom izvaditi jaje na tanjir i postupak ponoviti sa svakim drugim jajetom. Svaki put je potrebno da vodu zavrtite mešanjem, pre nego spustite jaje u nju, a jaja kuvajte jedno po jedno.
  • Vruća jaja poslužiti uz prilog po želji. Ja sam ih poslužila na tostu, uz malo kačkavalja, pržene slanine i paradajz.
  • Uživajte.

Napomene

Predlog za jedan zdrav, nemastan i brz doručak. Pustite mašti na volju i napravite sebi obrok sa željenim prilogom uz jaja. 
Poslovica za danas:
-„Nije život kratak, nego se mi kasno setimo živeti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak, Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here