Poširana jaja
Uputstvo
- Za ovaj doručak, sastojci i mere vam nisu potrebne.
- Sve što treba da uradite, jeste da uzmete manju šerpicu, sipate u nju oko 1,5 litar vode, dve kašičice soli, pola manje šoljice sirćeta i stavite da provri.
- Za to vreme spremite broj jaja, koje želite za vaš obrok. Svako jaje razbiti u manju činiju ili tacnicu.
- Kada je voda provrila, varjačom po vodi praviti pokrete kao da mešate vodu u krug, kako bi dobili efekat vrtloga. Kada se voda zavrti, polako spustiti jaje da sklizne niz tacnicu u vodu i pustiti da se skuva. Paziti da žumance ostane rovito.
- Kada se jaje skuvalo, rešetkastom kašikom izvaditi jaje na tanjir i postupak ponoviti sa svakim drugim jajetom. Svaki put je potrebno da vodu zavrtite mešanjem, pre nego spustite jaje u nju, a jaja kuvajte jedno po jedno.
- Vruća jaja poslužiti uz prilog po želji. Ja sam ih poslužila na tostu, uz malo kačkavalja, pržene slanine i paradajz.
- Uživajte.
Napomene
Predlog za jedan zdrav, nemastan i brz doručak. Pustite mašti na volju i napravite sebi obrok sa željenim prilogom uz jaja.
Poslovica za danas:
-„Nije život kratak, nego se mi kasno setimo živeti.“-
Lajkujte nas: