Tufahije

Tufahije

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Desert
Kuhinja: Turska
Keyword: Tufahije, orasi, jabuke

Uputstvo

  • Meru sami odredite prema broju osoba za koje spremate.
  • Jabuke oljuštiti, izvaditi sredinu i skuvati. Jabuke se brzo skuvaju, treba paziti da se ne raspadnu a da ipak budu mekane.
  • Dok se jabuke kuvaju pripremiti fil. Mlevene orahe, istu količinu šećera i kesicu vanile preliti vrelim mlekom da se popari i fil je gotov.
  • Skuvane jabuke izvaditi iz vode, ostavite da se malo ohlade pa unutrašnjost jabuka napuniti filom.
  • Uzeti malo vode u kojoj su se jabuke kuvale, dodati malo šećera i skuvati tzv. agdu, da bude gusta kao za slatko.
  • Skuvanom agdom preliti napunjene jabuke i odozgo ukrasiti šlagom. Posuti mlevenim orasima.

Napomene

Jedna vrlo neobična i ukusna poslastica. Priprema tufahija izgleda komplikovano ali verujte da nije, kada jednom budete probali, videćete da nije ništa strašno. Vredi pokušati.
Poslovica za danas:
-“ Dobro se ne pozna dok se ne izgubi.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here