Tufahije
Uputstvo
- Meru sami odredite prema broju osoba za koje spremate.
- Jabuke oljuštiti, izvaditi sredinu i skuvati. Jabuke se brzo skuvaju, treba paziti da se ne raspadnu a da ipak budu mekane.
- Dok se jabuke kuvaju pripremiti fil. Mlevene orahe, istu količinu šećera i kesicu vanile preliti vrelim mlekom da se popari i fil je gotov.
- Skuvane jabuke izvaditi iz vode, ostavite da se malo ohlade pa unutrašnjost jabuka napuniti filom.
- Uzeti malo vode u kojoj su se jabuke kuvale, dodati malo šećera i skuvati tzv. agdu, da bude gusta kao za slatko.
- Skuvanom agdom preliti napunjene jabuke i odozgo ukrasiti šlagom. Posuti mlevenim orasima.
Napomene
Jedna vrlo neobična i ukusna poslastica. Priprema tufahija izgleda komplikovano ali verujte da nije, kada jednom budete probali, videćete da nije ništa strašno. Vredi pokušati.
Poslovica za danas:
-“ Dobro se ne pozna dok se ne izgubi.“-
Lajkujte nas: