Go Back
Print
Recipe Image
Napomene
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Tufahije
Ukupno vreme
1
hr
Kategorija:
Desert
Kuhinja:
Turska
Keyword:
Tufahije, orasi, jabuke
Uputstvo
Meru sami odredite prema broju osoba za koje spremate.
Jabuke oljuštiti, izvaditi sredinu i skuvati. Jabuke se brzo skuvaju, treba paziti da se ne raspadnu a da ipak budu mekane.
Dok se jabuke kuvaju pripremiti fil. Mlevene orahe, istu količinu šećera i kesicu vanile preliti vrelim mlekom da se popari i fil je gotov.
Skuvane jabuke izvaditi iz vode, ostavite da se malo ohlade pa unutrašnjost jabuka napuniti filom.
Uzeti malo vode u kojoj su se jabuke kuvale, dodati malo šećera i skuvati tzv. agdu, da bude gusta kao za slatko.
Skuvanom agdom preliti napunjene jabuke i odozgo ukrasiti šlagom. Posuti mlevenim orasima.
Napomene
Jedna vrlo neobična i ukusna poslastica. Priprema tufahija izgleda komplikovano ali verujte da nije, kada jednom budete probali, videćete da nije ništa strašno. Vredi pokušati.
Poslovica za danas:
-" Dobro se ne pozna dok se ne izgubi."-