Barni kolač
Sastojci
Kora:
- 5 celih jaja
- 150 gr šećera
- 200 ml ulja
- 300 ml mleka
- 300 gr brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanile ili kašičica arome vanile
- izrendana korica jednog limuna nije obavezno
Glazura:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 100 gr mlečne čokolade
Uputstvo
- Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati zatim sve ostale sastojke i sve dobro izmiksati.
- Smesu izručiti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm i ispeći koru na 180*C, oko pola sata.
- Ostaviti biskvit 10-15 minuta da se malo prohladi, a za to vreme napraviti glazuru za prelivanje kolača.
- U šerpicu sipati slatku pavlaku i zagrejati do vrenja. Skinuti sa ringle, dodati obe vrste čokolade i mešati, da se čokolade istope i da se smesa ujednači.
- Kada se biskvit malo prohladio, drškom od varjače napraviti rupe na kori, u razmaku od oko 3-4 cm. Sada u svaku rupu sipati glazuru, dase rupa napuni.
- Kada su sve rupe napunjene, preko kolača preliti ostatak glazure i ostaviti kolač da se potpuno ohladi. Ohlađen kolač staviti u frižider najmanje 3-4 sata, a najbolje preko noći.
- Sutradan iseći kolač na kocke, tako da nožem sečete po sredini svake rupe, kako bi se videla čokolada, kojom ste napunili rupu.
- Kolač je čista fantazija sam po sebi, ali ako volite, možete ga ukrasiti šlagom ili nečim drugim.
Napomene
Ovaj kolač će vas sasvim sigurno oduševiti, a posebno mlađe članove. Ja sam ga pravila za goste, malo je reći da su bili oduševljeni i da se nisu zaustavili na jednom parčetu😉
Poslovica za danas:
-„Onaj ko jede dok mu ne bude muka moraće postiti dok mu ne bude dobro.“-
Lajkujte nas: