Kejk popsi

Kejk popsi

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: American
Keyword: kejk, cake,pops,čokolada,pečena,kora,nutela,krem,

Sastojci

Biskvit:

  • 110 gr putera ili margarina
  • 170 gr šećera
  • 2 cela jajeta
  • 1 kašičica arome vanile
  • prstohvat soli
  • 40 gr kakao praha
  • 100 ml mleka
  • 110 gr brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Ganaš:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 50 gr Milka čokolade noisette ili nugat
  • 3-4 kašike nutele ili nekog drugog krema tamni deo

Uputstvo

Biskvit:

  • Umutiti dobro puter sa šećerom i jajima. Dodati ostale sastojke i sve zajedno dobro izmiksati. Smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložen papirom za pečenje. Biskvit peći na 180*C oko 25-30 minuta.
  • Ispečen biskvit ostaviti da se potpuno ohladi, zatim ga rukama izdrobiti da se dobije sitna, mrvičasta smesa.
  • Slatku pavlaku zagrejati do vrenja, paziti da ne provri. Dodati obe čokolade i mešati da se čokolada istopi.
  • U izdrobljen biskvit dodati nutelu i istopljenu smesu od pavlake i čokolade, pa sve zajedno umesiti rukom, da se dobije kompaktna smesa. Ostaviti smesu na 2h u frižider.
  • Spremiti štapiće za popse. U malu šoljicu istopiti 50 gr čokolade.
  • Sada od ohlađene smese praviti kuglice, željene veličine i ređati na plato. Svaki štapić umočiti u istopljenu čokoladu pa zabosti u kuglicu i ponovo sve ostaviti u frižider na 2-3 sata, da se smesa ohladi i stegne.
  • Sada sledi onaj zabavni deo. Spremite glazuru po želji. To može biti crna čokoladna glazura, a možete istopiti belu čokoladu, pa je farbati bojama koje želite. Popse umakati u istopljenu čokoladu, posipati raznim perlicama i ostaviti da se glazura stegne.
  • Uostalom, ukrašavanje popsa je stvar ukusa i želje, pa tako i uradite. Ja sam ove spremala za jedan Bebi-party, pa su shodno tome bili plavi i roze.

Napomene

Recept za ove popse dobih baš odavno, od moje Biće, koja je za kolače i torte pravi majstor. Međutim, nikako da ih napravim. Da budem iskrena, nisam ni imala prilike da ih pravim, i skoro da sam zaboravila za ovaj recept, ali eto desi se jedan Bebi party i ja dobih priliku da ih isprobam. Naravno, čista desetka, nema greške.
Poslovica za danas:
-„Kamen se udubi konstantnim kapanjem vode. Znači ne silom, nego upornošću.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here