Umutiti dobro puter sa šećerom i jajima. Dodati ostale sastojke i sve zajedno dobro izmiksati. Smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložen papirom za pečenje. Biskvit peći na 180*C oko 25-30 minuta.
Ispečen biskvit ostaviti da se potpuno ohladi, zatim ga rukama izdrobiti da se dobije sitna, mrvičasta smesa.
Slatku pavlaku zagrejati do vrenja, paziti da ne provri. Dodati obe čokolade i mešati da se čokolada istopi.
U izdrobljen biskvit dodati nutelu i istopljenu smesu od pavlake i čokolade, pa sve zajedno umesiti rukom, da se dobije kompaktna smesa. Ostaviti smesu na 2h u frižider.
Spremiti štapiće za popse. U malu šoljicu istopiti 50 gr čokolade.
Sada od ohlađene smese praviti kuglice, željene veličine i ređati na plato. Svaki štapić umočiti u istopljenu čokoladu pa zabosti u kuglicu i ponovo sve ostaviti u frižider na 2-3 sata, da se smesa ohladi i stegne.
Sada sledi onaj zabavni deo. Spremite glazuru po želji. To može biti crna čokoladna glazura, a možete istopiti belu čokoladu, pa je farbati bojama koje želite. Popse umakati u istopljenu čokoladu, posipati raznim perlicama i ostaviti da se glazura stegne.
Uostalom, ukrašavanje popsa je stvar ukusa i želje, pa tako i uradite. Ja sam ove spremala za jedan Bebi-party, pa su shodno tome bili plavi i roze.