Puter pita sa sirom
Sastojci
- 12 komada kora za pitu
- 300 gr sira po izboru
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 100 gr putera
- ulje i so po potrebi
Uputstvo
- Spremiti 12 kora i podeliti ih u 4 grupe po 3 kore.
- Sir izgnježditi i ako je potrebno posoliti.
- Istopiti puter i sjediniti sa pavlakom za kuvanje, pa sve lepo izmešati. Ovom smesom premazujemo svaku koru.
- Raširiti jednu koru, premazati je mešavinom putera i pavlake, preko staviti drugu koru, premazati je, pa poklopiti trećom korom i takođe premazati. Na treću premazanu koru, uz ivicu rasporediti fil od sira i uviti u rolat.
- Rolat sada iseći na 4-5 delova i složiti u pleh, obložen papirom za pečenje.
- Isto uraditi sa ostalim korama.
- Ovako napravljene pitice i složene u pleh, premazati ostatkom smese od putera i pavlake, posuti susamom i peći na 200*C oko 30 – 40 minuta.
- Poslužiti pitu dok je vruća.
Napomene
Prvi put sam pravila pitu sa dodatkom putera i mogu reći da sam veoma iznenađena. Pita je izuzetno ukusna i hrskava, pogotovo donja korica. Mislim da se umesto putera može koristiti i margarin, i da neće puno izgubiti na ukusu. Probajte obavezno.
Poslovica za danas:
-„Ne grizi ruku koja te hrani.“-
Lajkujte nas: