Brze knedle sa šljivama
Sastojci
I kora:
- 120 ml ulja
- 300 gr prezli
- 15 kašika šećera
II kora:
- 1 litar mleka
- 12 kašika šećera
- 15 kašika griza
Ostalo:
- 15-20 komada šljiva ili nekog drugog voća po uzboru
Uputstvo
- Zagrejati ulje, pa dodati prezle i šećer i sve dobro izmešati. Ostaviti sa strane.
- U litar mleka dodati šećer i griz i sve zajedno kuvati, da provri jedan ključ, uz neprestano mešanje.
- Pleh dimenzija 20 x 30 cm, podmazati, pa na dno rasporediti 3/4 prezli. Možete koristiti i malo veći pleh, ništa ne smeta, samo će kolač biti za nijansu tanji.
- Preko prezli poređati polovine šljiva, ređajući šljive jednu do druge, ravnim delom ka prezlama.
- Preko šljiva izručiti skuvan griz i lepo poravnati. Na kraju izručiti ostatak prezli i rasporediti ravnomerno preko griza.
- Kolač peći na 200*C oko 30-40 minuta. Ostaviti ga da se ohladi, pa seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Moja Raja, inače mlada, a već vrhunska domaćica, mene zasipa receptima, pa mi tako posla i ovaj. Kaže, čim dobijem neki recept, ako je dobar ja ti šaljem😍evo ja ga isproba i odličan je. Bogami je pleh sa kolačima planuo za sat vremena. Bolja reklama mi i ne treba.
Poslovica za danas:
-„Svi smo mi u jarku, ali neki od nas gledaju u zvezde.“-
Lajkujte nas: