Trouglići sa jabukama
Sastojci
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 gr izrendanih jabuka
- 1 kašičica cimeta
- 1 šaka iseckanih oraha
- 1 kašike meda
- 200 gr putera ili margarina
- po želji 1 kesica vanile
Uputstvo
- Jabuke izrendati na krupno, dodati cimet i seckane orahe i sve dobro izmešati. Najbolje je da koristite slatke jabuke, jer u tom slučaju ne morate dodavati šećer. Ukoliko želite malo slađe, možete dodati jednu kašiku meda, biće dovoljno.
- Puter istopiti i spremiti četkicu za premazivanje kora.
- Staviti jednu koru na radnu površinu, premazati je istopljenim puterom, preklopiti na pola, još jednom premazati i još jednom preklopiti na pola, kako bi dobili traku širine četiri prsta. Na kraj trake staviti punu kašiku fila od jabuka. Uzeti jedan kraj trake, recimo desni ćošak trake i prebaciti ukoso, dijagonalno na ivicu leve strane trake. Sada uzeti onaj drugi ćošak trake, levi, pa preklopiti na desnu stranu trake i tako unakrst preklapati, da se dobije oblik trougla.
- Dobijene trougliće ređati u pleh obložen pek pairom i peći na 180*C oko pola sata. Ispečene pokriti krpom i ostaviti ih da se malo "istište", pa poslužiti. Možete ih posuti šećerom u prahu ili preliti nekim slatkim kremom, a ako želite da izbegnete šećer, poslužite ih samo tako bez ičega, svejedno su potpuno ukusne.
Napomene
Pita sa jabukama, samo u malo zdravijoj varijanti i upakovana malo drugačije. Sviđa mi se ovaj način, jer ne izgubi svoju formu, a i fil ostaje unutra, gde mu je i mesto. Ako vam ne smeta šećer, možete je obogatiti na razne načine, sladoledom, sosom od vanile, raznim kremovima, itd…
Poslovica za danas:
-„Za dobro i ljubav, treba izrasti i treba se pomučiti.“-
Lajkujte nas: