Riblja čorba od tunjevine

Riblja čorba od tunjevine

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Ručak, Supe
Kuhinja: Srpska
Keyword: čorba, tunjevina, posno, brzo,

Sastojci

  • 1 konzerva tunjevine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1-2 komada šargarepe
  • 1 komad krompira
  • ulje, biber, so, aleva paprika

Uputstvo

  • Crni luk sitno iseckati i šargarepu izrendati na krupno. U manji lonac sipati malo ulja, da pokrije dno, dodati iseckan crni luk i šargarepu, posoliti i dinstati na tihoj vatri poklopljeno.
  • U izdinstan luk i šargarepu, dodati alevu papriku i malo bibera, kratko propržiti pa naliti oko 2 litra vode. Dodati zatim tunjevinu, oceđenu od ulja i jedan krompir iseckan ili izrendan na krupno. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.
  • Na kraju dodati začine po ukusu, malo tucane ljute paprike, ukoliko volite ljuto i ako želite malo gušću čorbu, dodati griz ili projino brašno. Prokuvati još par minuta i to je to. Čorba je gotova.
  • Poslužiti dok je još topla.

Napomene

Nema više kuvanja ribljih glava i repova, trebljenje od sitnih koski i ostalo. Napravite preukusnu čorbu za pola sata, a niko neće primetiti razliku. Uostalom, probajte i uverite se.
Polovica za danas:
-„Nikad ne misli šta ćeš izgubiti ako pokušaš, već šta ćeš dobiti ako uspeš.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak, Supe. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here