Riblja čorba od tunjevine
Sastojci
- 1 konzerva tunjevine
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 komada šargarepe
- 1 komad krompira
- ulje, biber, so, aleva paprika
Uputstvo
- Crni luk sitno iseckati i šargarepu izrendati na krupno. U manji lonac sipati malo ulja, da pokrije dno, dodati iseckan crni luk i šargarepu, posoliti i dinstati na tihoj vatri poklopljeno.
- U izdinstan luk i šargarepu, dodati alevu papriku i malo bibera, kratko propržiti pa naliti oko 2 litra vode. Dodati zatim tunjevinu, oceđenu od ulja i jedan krompir iseckan ili izrendan na krupno. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.
- Na kraju dodati začine po ukusu, malo tucane ljute paprike, ukoliko volite ljuto i ako želite malo gušću čorbu, dodati griz ili projino brašno. Prokuvati još par minuta i to je to. Čorba je gotova.
- Poslužiti dok je još topla.
Napomene
Nema više kuvanja ribljih glava i repova, trebljenje od sitnih koski i ostalo. Napravite preukusnu čorbu za pola sata, a niko neće primetiti razliku. Uostalom, probajte i uverite se.
Polovica za danas:
-„Nikad ne misli šta ćeš izgubiti ako pokušaš, već šta ćeš dobiti ako uspeš.“-
Lajkujte nas: