Posni sutlijaš od prosa

Posni sutlijaš od prosa

Ukupno vreme20 mins
Kategorija: Desert
Kuhinja: Srpska
Keyword: sutlijaš, proso, suvo, grožđe, med,

Sastojci

  • 1/2 šolje sirovog prosa
  • 1,5 šolja bademovog mleka
  • 1 šaka suvog grožđa
  • 2-3 kašike meda
  • cimet

Uputstvo

  • U šerpicu sipati mleko, dodati proso, poklopiti i kuvati 15-20 minuta na tihoj vatri.
  • Kada je proso skuvan, skloniti sa ringle i dodati suvo grožđe. Šerpicu ponovo poklopiti i ostaviti 15-20 minuta da odstoji. Na kraju dodati med, promešati i sipati u činije ili čaše.
  • Kada se ohladi, posuti cimetom i poslužiti.
  • Sutlijaš možete dodatno obogatiti i ukrasiti seckanim lešnikom, orasima ili bademima, takođe nekim sezonskim ili suvim voće, a sve po vašoj želji i ukusu.

Napomene

Jedna posna, ali i zdrava verzija sutlijaša, bez šećera i mleka. Najbolje je to, što možete da ga kombinujete sa čim god hoćete. Koristite začine i ukuse koje volite i napravite svoju verziju. Pogodan je za jedan zdrav i sit doručak, ali i kao fantastičan desert u vreme posta.
Poslovica za danas:
„Ko za tuđom vunom pođe, sam ostrižen kući dođe.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here