U šerpicu sipati mleko, dodati proso, poklopiti i kuvati 15-20 minuta na tihoj vatri.
Kada je proso skuvan, skloniti sa ringle i dodati suvo grožđe. Šerpicu ponovo poklopiti i ostaviti 15-20 minuta da odstoji. Na kraju dodati med, promešati i sipati u činije ili čaše.
Kada se ohladi, posuti cimetom i poslužiti.
Sutlijaš možete dodatno obogatiti i ukrasiti seckanim lešnikom, orasima ili bademima, takođe nekim sezonskim ili suvim voće, a sve po vašoj želji i ukusu.
Napomene
Jedna posna, ali i zdrava verzija sutlijaša, bez šećera i mleka. Najbolje je to, što možete da ga kombinujete sa čim god hoćete. Koristite začine i ukuse koje volite i napravite svoju verziju. Pogodan je za jedan zdrav i sit doručak, ali i kao fantastičan desert u vreme posta.Poslovica za danas:"Ko za tuđom vunom pođe, sam ostrižen kući dođe."-