Vanilice

Vanilice

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Keks, Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: vanilice, mast, sitni, slavski, kolaci,

Sastojci

  • 200 gr masti
  • 80 gr šećera
  • 1 kesica vanile
  • 1 celo jaje
  • 1 žumance
  • sok od jednog limuna
  • oko 500 gr brašna

Uputstvo

  • Umutiti dobro mast, šećer i vanilu. Dodati jaja i sok od limuna i još jednom sve dobro umutiti.
  • Na kraju dodavati brašno, malo po malo i umesiti lepo glatko testo, da se ne lepi za ruke.
  • Testo rastanjiti na debljinu 1 cm, modlom vaditi vanilice i ređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
  • Vanilice peći na 180*C oko 10-15 minuta.
  • Ohlađene vanilice spajati džemom po izboru i valjati u prah šećer.
  • Ovaj put sam promenila klasičan okrugli oblik u četvrtast i spajala sam ih nutelom.

Napomene

Recept za vanilice, pogotovo ove mrsne, je manje više uvek isti. Razlike su jedino sitnice, koje zavise od nas samih. Neko ne voli ukus limuna, neko ih voli sa orasima, neko ih spaja džemom od kajsija, a neko pekmezom od šljiva…itd itd. U jedno sam sigurna, svaka od ovih vanilica je božanstvena i mislim da je onaj trenutak, kada ih stavite u usta, a ona se prosto istopi, jednistven.
Poslovica za danas:
-„Gde je pevao letos, neka peva i zimus.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here