Banini sa makom

Banini sa makom

Ukupno vreme40 mins
Kategorija: Keks, Kolači
Kuhinja: Austrijska
Keyword: mak,kolači,keks,puter,banini,krem,džem,

Sastojci

  • 150 gr putera ili margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 1 celo jaje
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 gr mlevenog maka
  • 200 gr brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Ostalo:

  • Džem po izboru

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider na sat vremena.
  • Od ohlađenog testa kidati komade željene veličine, pa između dlanova praviti loptice i ređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
  • Na svakoj loptici napraviti udubljenje drškom od varjače ili prstom, pa unutra sipati po malo džema.
  • Keks peći na 200*C oko 10 minuta.
  • Ostaviti da se ohlade pa poslužiti.

Napomene

Skoro sam pravila vanilice sa makom i bukvalno bila oduševljena. Sada reših da isprobam i banini sa makom, jer čini mi se da sve što ima mak, za mene je broj jedan. Odlični su, a to, koliko se lako i brzo spreme, da vam i ne pričam.
Poslovica za danas:
-„Često propustimo priliku jer je obučena u radno odijelo i izgleda kao posao.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here