Sitni linceri

Sitni linceri

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Keks, Kolači
Kuhinja: Austrijska
Keyword: lincer, linzer,keks,badem,mast,puter,

Sastojci

Testo:

  • 120 gr putera
  • 120 gr masti
  • 120 gr šećera
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 2 žumanceta
  • sok i korica od jednog limuna
  • 450 gr brašna

Ostalo:

  • 1 šaka krupnog šećera nije obavezn
  • 1 šaka listića badema
  • 1 celo jaje

Uputstvo

  • Umutiti penasto puter, mast i šećer. Dodati, žumanca, sok i izrendanu koricu limuna i kiselu pavlaku, pa još jednom sve izmiksati. Na kraju dodati brašno i umesiti fino, glatko testo.
  • Testo rastanjiti oklagijom, na debljinu malog prsta, pa modlom vaditi razne oblike keksa.
  • Keks poređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
  • Posebno umutiti jedno jaje, pa svaki keksić premazati jajetom i preko posuti krupni šećer i listiće badema.
  • Peći na 200*C oko 15 minuta. Ostaviti da se ohlade, pa složiti na tacnu.
  • Najbolje je ostaviti ih dan, dva da odstoje pa tek onda poslužiti.

Napomene

Neko voli sočne i kremaste kolače, a ja, ne znam zašto, bukvalno obožavam sve vrste suvih kolača i keksa. Ma koliko oni bili jednostavni i obični, meni su savršeni. Posebnu notu im daje to što mogu zaista dugo da stoje, a što duže stoje to su mekši i ukusniji. Bukvalno se istope u ustima. Ulepšajte svoje novogodišnje i božićne praznike mirišljavim keksima.
Poslovica za danas:
-„Što više radiš, više sreće imaš.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here