Pita sa sirom

Pita sa sirom

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Doručak, Pite, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: pita,gotove,kore,sir,slano,večera,doručak

Sastojci

  • 500 gr kora za pitu
  • 100 ml ulja
  • 80 gr putera ili margarina
  • 500 gr domaćeg sira
  • 2-3 kašike seckanog peršuna

Uputstvo

  • Sir izgnježditi, dodati peršun i dobro izmešati. Ako je potrebno, posoliti malo.
  • Puter istopiti i izmešati sa uljem.
  • Slagati po dve kore, a svaku premazati mešavinom ulja i putera. Na drugu koru, uz donju ivicu složiti fil od sira, uviti u rolat i ređati u pleh.
  • Složenu pitu, pre pečenja, iseći oštrim nožem, pa premazati ostatkom mešavine ulja i putera.
  • Pitu peći na 180*C oko 30 minuta.
  • Poslužiti dok je topla.

Napomene

Fantastična pita koja se vrlo brzo pravi, a materijala ide minimalno. Ukoliko ne volite peršun, možete ga izostaviti. Ja ga ne volim nešto posebno, ali sam ga ipak dodala, i moram priznati da daje vrlo interesantnu notu ukusu.
Poslovica za danas:
-„Teško onom ko za tuđom pameti ide.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak, Pite, Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here