Komisbrot sa medom
Sastojci
- 4 cela jajeta
- 150 gr meda
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 200 gr brašna
- 150 gr krupno iseckanih oraha, badema ili lešnika
- 100 gr iseckanog kandiranog voća po izboru
- 250 gr 3-4 vrste suvog voća, krupno iseckanog kajsije,grožđe,smokve,šljive,urme…itd
Uputstvo
- Umutiti dobro jaja sa medom. Dodati cimet, brašno i prašak za pecivo, pa još jednom sve umutiti, da se smesa ujednači.
- Na kraju dodati orašaste plodove, kandirano i suvo voće, pa varjačom sve lepo izmešati.
- Izručiti smesu u kalup za komisbrot ili za kuglof, svejedno je, i peći 50-60 minuta na 160*C.
- Pečeni komisbrot obilato posuti šećerom u prahu, ostaviti da se ohladi, a zatim seći po potrebi i služiti. Ostatak držati uvijen u foliju ili u plastičnoj posudi sa poklopcem.
Napomene
Kod mene u kući, komisbrot je uvek dobro došao. Odlično ide uz popodnevnu kafu ili čaj, može zaista dugo da stoji, i što duže stoji to je sve lepši i ukusniji. Napravite ga jednom nedeljno i mirni ste cele sedmice, a ni gosti ne mogu da vas iznenade.
Poslovica za danas:
-„Ne izgubi strpljenje ni onda kad izgleda da je sve otišlo.“
Lajkujte nas: