Pita sa šampinjonima

Pita sa šampinjonima

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Pite, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: pita,pečurke,šampinjoni,prelivena,zalivena,pavlaka,jaja

Sastojci

  • 500 gr kora za pitu

Fil od šampinjona:

  • 400 gr šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • ulje, so, biber, začin

Fil za kore:

  • 4 cela jajeta
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 čaša kisele vode
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Uputstvo

  • Na malo ulja izdinstati iseckan crni luk. Dodati iseckane šampinjone i dinstati dok sva voda ne ispari. Na kraju dodati so, biber i začin, izmešati i ostaviti da se fil malo prohladi.
  • Umutiti jaja, pavlaku, kiselu vodu i ulje. Dodati so i prašak za pecivo i još jednom izmešati.
  • Tepsiju dimenzija 20 x 30 cm, obložiti papirom za pečenje. U tepsiju ređati po tri kore, a svaku premazati umućenim filom. Na treću koru rasporediti malo fila od šampinjona.
  • Nastaviti dalje sa ređanjem. Dakle tri kore, svaku premazati filom, na treću fil od šampinjona i tako redom do kraja. Završiti sa tri premazane kore. Ukoliko ostane fila od pavlake i jaja, preliti ga ravnomerno preko pite.
  • Pitu peći na 180*C oko 40 minuta.
  • Ostaviti pitu da se malo prohladi, pa iseći i poslužiti.

Napomene

Evo recepta za još jednu pitu sa šampinjonima, ali ovog puta mrsna i prelivena. Pita je predobra, mekana, sočna, ukusna…Ja je prvi put pravim po ovom receptu i malo je reći da sam oduševljena i ja i moji ukućani.
Poslovica za danas:
-„Nije svaka kapa za svačiju glavu.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Pite, Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.