Pita sa šampinjonima
Sastojci
- 500 gr kora za pitu
Fil od šampinjona:
- 400 gr šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- ulje, so, biber, začin
Fil za kore:
- 4 cela jajeta
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 čaša kisele vode
- 1/2 čaše ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kesice praška za pecivo
Uputstvo
- Na malo ulja izdinstati iseckan crni luk. Dodati iseckane šampinjone i dinstati dok sva voda ne ispari. Na kraju dodati so, biber i začin, izmešati i ostaviti da se fil malo prohladi.
- Umutiti jaja, pavlaku, kiselu vodu i ulje. Dodati so i prašak za pecivo i još jednom izmešati.
- Tepsiju dimenzija 20 x 30 cm, obložiti papirom za pečenje. U tepsiju ređati po tri kore, a svaku premazati umućenim filom. Na treću koru rasporediti malo fila od šampinjona.
- Nastaviti dalje sa ređanjem. Dakle tri kore, svaku premazati filom, na treću fil od šampinjona i tako redom do kraja. Završiti sa tri premazane kore. Ukoliko ostane fila od pavlake i jaja, preliti ga ravnomerno preko pite.
- Pitu peći na 180*C oko 40 minuta.
- Ostaviti pitu da se malo prohladi, pa iseći i poslužiti.
Napomene
Evo recepta za još jednu pitu sa šampinjonima, ali ovog puta mrsna i prelivena. Pita je predobra, mekana, sočna, ukusna…Ja je prvi put pravim po ovom receptu i malo je reći da sam oduševljena i ja i moji ukućani.
Poslovica za danas:
-„Nije svaka kapa za svačiju glavu.“-
Lajkujte nas: