Vanil – kifle sa bademom

Vanil – kifle sa bademom

Ukupno vreme1 hr 45 mins
Kategorija: Keks, Kolači
Kuhinja: Austrijska
Keyword: kifle,kiflice,puter,badem,božić,kolači,keks,vanila

Sastojci

Testo:

  • 280 gr putera
  • 50 gr šećera u prahu
  • 20 gr vanilin šećera
  • 100 gr mlevenih badema
  • 280 gr brašna mekog

Ostalo:

  • 200 gr šećera u prahu
  • 100 gr vanilin šećera

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti bar sat vremena u frižider.
  • Od testa praviti male kiflice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Ja obično kidam po malo testa, pa ga dlanovima, na radnoj površini, razvaljam u dugačku valjkastu traku. Traku sečem na manje delove, dužine 3-4 cm, savijem u oblik potkovice i ređam u pleh. A možete koristiti i specijalni pleh za vanil kifle.
  • Kiflice peći na 180*C oko desetak minuta. Kiflice treba da ostanu svetlije.
  • Posebno u posudi izmešati šećer u prahu i vanilin šećer, pa vruće kiflice u plehu, odmah posuti ovom mešavinom i ostaviti da se ohlade.
  • Složiti na tacnu za kolače i poslužiti.

Napomene

Divne i mirišljave vanil kifle, koje su nezaobilazne na božićnoj trpezi. Možete ih praviti i nekoliko dana pre praznika, jer što duže stoje, to su lepše i prhkije.
Poslovica za danas:
-„I skromna sreća, takođe je sreća.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.