Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti bar sat vremena u frižider.
Od testa praviti male kiflice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Ja obično kidam po malo testa, pa ga dlanovima, na radnoj površini, razvaljam u dugačku valjkastu traku. Traku sečem na manje delove, dužine 3-4 cm, savijem u oblik potkovice i ređam u pleh. A možete koristiti i specijalni pleh za vanil kifle.
Kiflice peći na 180*C oko desetak minuta. Kiflice treba da ostanu svetlije.
Posebno u posudi izmešati šećer u prahu i vanilin šećer, pa vruće kiflice u plehu, odmah posuti ovom mešavinom i ostaviti da se ohlade.
Složiti na tacnu za kolače i poslužiti.
Napomene
Divne i mirišljave vanil kifle, koje su nezaobilazne na božićnoj trpezi. Možete ih praviti i nekoliko dana pre praznika, jer što duže stoje, to su lepše i prhkije.Poslovica za danas:-"I skromna sreća, takođe je sreća."-