Keyword: tigrica,desert, čaša,krem,fil,biskvit, kora
Sastojci
Biskvit:
3celajajeta
40gršećera
50groštrog brašna
Krema:
750ml mleka
3žumanceta
50gršećera
20gr gustina
1kesicavanile
Ostalo:
breskve ili kajsije iz konzerve
Uputstvo
Biskvit:
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati žumanca, pa još jednom sve izmiksati. Na kraju dodati brašno i ručno izmešati smesu.
Smesu izručiti u manji pleh, dimenzija 18 x 22 cm. Od ove smese ispeći biskvit i ostaviti ga se ohladi.
Ohlađen biskvit iseći na manje kockice.
Krema:
Umutiti žumanca sa šećerom, gustinom i malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva. U provrelo mleko sipati umućenu smesu i skuvati krem do kraja.
Spremiti 6 čaša za slaganje deserta. U čašu na dno, staviti 4-5 kockica biskvita. Preko dodati malo voća iz kompota, iseckanog na tanke šnite ili manje kockice, pa zaliti sa malo vruće kreme. Preko kreme ponovo rasporediti 4-5 kockica biskvita, malo voća i još jednom sve zaliti kremom. Ostaviti desert da se hladi do služenja.
Desert ne mora dodatno da se ukrašva, lično mislim da je baš ovako savršen.
Napomene
Fantastičan desert, koji se veoma lako i brzo spremi. U slučaju da vam treba više čaša, za više gostiju, jednostavno duplirajte meru. A da, za belanca ne brinite. Sva belanca koja vam preostanu, možete iskoristiti za neki drugi desert, koji ćete naći na mom blogu, kao na primer: Mafini sa bademom ili komisbrot...kolači koji zauzimaju visoko mesto na skali. Duplo slatko.Poslovica za danas:-"Čuvaj se mnogih ako se ne bojiš pojedinaca."-