Cimet keksići

Cimet keksići

Ukupno vreme20 mins
Kategorija: Keks
Kuhinja: Austrijska
Keyword: lisnato, testo, keks, cimet, šećer,brzi,jednostavni,svinjke, uši

Uputstvo

  • Ništa jednostavnije od ovih keksića ili kolačića, kako vam se više sviđa.
  • Što se tiče sastojaka, biće vam potrebno samo lisnato testo, par kašika kristal šećera i kašičica cimeta.
  • U činiju sipati šećer i cimet i izmešati.
  • Lisnato testo, ukoliko nije već rastanjeno, rastanjiti na debljinu 2-3 mm. Na radni deo posuti mešavinu šećera i cimeta, preko stavite rastanjeno lisnato testo, pa preko testa ponovo posuti mešavinu šećera i cimeta.
  • Preko testa, par puta preći oklagijom, da se šećer zalepi za testo. Zatim, uvijati testo u rolat sa jedne strane do polovine, pa zatim krenuti uvijanje rolata i sa druge strane, takođe do polovine.
  • Ovako uvijeno testo seći na delove, debljine 2-3 mm, pa slagati u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Keksiće peći na 200*C oko 15 minuta.
  • Ostavite da se keksići ohlade, pa poslužiti.

Napomene

Ove keksiće neko zove „svinjske uši“, a obzirom da mene baš ni malo ne podsećaju na praseće uši, ja im tako nadenuh jedno sasvim obično ime – „Cimet keksići“. Jednostavan naziv za veoma jednostavan i brz, ali potpuno ukusan keks.
Poslovica za danas:
-“ Noć svedoka nema.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here