Šampinjoni sa belim lukom

Šampinjoni sa belim lukom

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Prilog, Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Pečurke, beli, luk, belo, vino, dodatak, jelu, ručak, prilog

Sastojci

  • 400 gr šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 5-6 čenova belog luka
  • 50 ml belog vina
  • kockica putera i malo ulja za prženje
  • so, biber, začin, peršun

Uputstvo

  • U dublji tiganj staviti kockicu putera i malo ulja da se greje. Dodati sitno iseckan crni luk i dinstati na tihoj vatri.
  • Pečurke oprati, odstraniti im drške i ubaciti u tiganj. Dinstati zajedno sa crnim lukom.
  • Kada ispari voda, koju su pečurke pustile, dodati belo vino i nastaviti sa dinstanjem.
  • Dok se pečurke dinstaju, oljuštiti beli luk, izrendati ga na sitno ili izgnježditi u spravi za beli luk.
  • Kada su isparili i voda i vino, nastaviti sa prženjem šampinjona, dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Na kraju dodati beli luk, peršun i začine po ukusu.
  • Sve izmešati, pržiti još par trenutaka, samo da beli luk pusti miris i skinuti sa ringle.
  • Ovako spremljene šampinjone, možete poslužiti kao dodatak ili prilog uz neko meso i eventualno neki sos. Ja sam sve prelila sosom od belog luka i mirođije.

Napomene

Šampinjoni spremljeni na ovaj način su zaista fantastični. Ja lično, kada vidim da u neko jelo ide beli luk, odmah znam da je to pun pogodak, ne može da „omane“, što bi mi rekli. Probajte, jer se jako lako i brzo spremaju, a ukus je predobar.
Poslovica za danas:
-„Visina kulture određuje se odnosom prema ženi.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Prilog, Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.