Špric-keks

Špric-keks

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Keks
Kuhinja: Austrijska
Keyword: Keks, špric, džem, božićni, kolači,

Sastojci

  • 125 gr putera
  • 125 gr šećera u prahu
  • 1 kesica vanile
  • 1 celo jaje
  • 250 gr brašna mekog
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • istrugana korica od pola limuna

Ostalo:

  • džem za spajanje keksića

Uputstvo

  • Potrebno je da svi sastojci budu sobne temperature.
  • Umutiti penasto puter sa šećerom u prahu. Dodati jaje, vanilu i limun, pa opet izmiksati.
  • Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i umesiti testo. Najbolje je da to radite varjačom ili špatulom, jer je testo mekano i lepljivo.
  • Testom napuniti kesu za šlag, sa zvezdastim nastavkom. Ako nemate kesu, može poslužiti i špric za tulumbe.
  • Pleh obložiti papirom za pečenje, pa na papir istiskati kekse raznih oblika.
  • Kekse peći na 180*C oko 10 – 15 minuta.
  • Ohlađene kekse namazati džemom po ukusu i spajati po dva.

Napomene

Ovo je keks koji možete da kombinujete kako vam volja. Možete da ih prelivate ili umačete u čokoladu, da spajate džemom, pravite kuglice i dodate lešnik, badem ili nešto treće, posipate prah šećerom, da pravite razne oblike…ma možete kako hoćete, al jedno je sigurno, ukus je božanstven.
Poslovica za danas:
-“ Čast je osetljiva roba, ko njome rukuje, brzo se uprlja.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.