Pita sa mesom
Sastojci
- 500 gr kora za pitu
- 500 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- so, začin, biber, ulje
Testo:
- 2 cela jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Uputstvo
- Crni luk sitno iseckati i izdinstati na malo ulja. Dodati mleveno meso, pa sve zajedno ispržiti. Na kraju posoliti, dodati začin i mleveni biber po ukusu.
- Posebno umutiti jaja, pa dodati jogurt, ulje, brašno, so i prašak za pecivo i sve zajedno, još jednom umutiti da se sastojci sjedine.
- Ređati po 4 kore, jednu na drugu i svaku premazivati sa po dve kašike smese.
- Na četvrtu koru, koja je takođe premazana smesom, rasporediti ispržen fil od mlevenog mesa, pa sve zajedno saviti u rolat.
- Ovako dobijene rolate, ređati u pleh, premazati preostalom smesom, posuti susamom i peći. Ukoliko vam nije preostalo smese, jednostavno umutite jedno celo jaje, dodajte 3-4 kašike jogurta ili kisele vode i premažite pitu.
- Ispečenu pitu pokriti krpom i ostaviti da se malo prohladi.
- Iseći je dok je još topla i poslužiti.
Napomene
Ovo je recept za jednu, malo drugačiju pitu sa mesom, ali ništa manje lepu i ukusnu. Sada sam prvi put napravila pitu sa mesom na ovakav način, i verujte da sam prezadovoljna rezultatom. Pita je savršena i preporučujem je od srca.
Poslovica za danas:
-“ Dobre odluke su rezultat iskustva, a iskustvo je često rezultat loših odluka.“-
Lajkujte nas: