Go Back

Pita sa mesom

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Pite
Kuhinja: Srpska
Keyword: Pita, meso, gotove, kore, jogurt, doručak, večera

Sastojci

  • 500 gr kora za pitu
  • 500 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • so, začin, biber, ulje

Testo:

  • 2 cela jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Uputstvo

  • Crni luk sitno iseckati i izdinstati na malo ulja. Dodati mleveno meso, pa sve zajedno ispržiti. Na kraju posoliti, dodati začin i mleveni biber po ukusu.
  • Posebno umutiti jaja, pa dodati jogurt, ulje, brašno, so i prašak za pecivo i sve zajedno, još jednom umutiti da se sastojci sjedine.
  • Ređati po 4 kore, jednu na drugu i svaku premazivati sa po dve kašike smese.
  • Na četvrtu koru, koja je takođe premazana smesom, rasporediti ispržen fil od mlevenog mesa, pa sve zajedno saviti u rolat.
  • Ovako dobijene rolate, ređati u pleh, premazati preostalom smesom, posuti susamom i peći. Ukoliko vam nije preostalo smese, jednostavno umutite jedno celo jaje, dodajte 3-4 kašike jogurta ili kisele vode i premažite pitu.
  • Ispečenu pitu pokriti krpom i ostaviti da se malo prohladi.
  • Iseći je dok je još topla i poslužiti.

Napomene

Ovo je recept za jednu, malo drugačiju pitu sa mesom, ali ništa manje lepu i ukusnu. Sada sam prvi put napravila pitu sa mesom na ovakav način, i verujte da sam prezadovoljna rezultatom. Pita je savršena i preporučujem je od srca.
Poslovica za danas:
-" Dobre odluke su rezultat iskustva, a iskustvo je često rezultat loših odluka."-