Svinjske šnicle na crnom luku
Sastojci
- 10 komada svinjskih šnicli
- 4-5 glavica crnog luka
- ulje ili mast za prženje, so, začin, biber
Uputstvo
- Šnicle, sa obe strane, istući čekićem za meso, ali ne previše.
- Posoliti ih i začiniti biberom i začinom. U tiganj sipati malo više ulja, otprilike jedan prst debljine, pa na jakoj vatri, pržiti šnicle sa obe strane da porumene. Šnicle ne treba da se dinstaju ili da se dugo prže, dovoljno je samo da blago porumene.
- Crni luk oljuštiti, iseckati na kockice i staviti u pekač ili vatrostalnu činiju sa poklopcem. Luk posoliti i začiniti začinom i biberom. Luka možete da stavite i malo više ako volite više sosa.
- Preko luka poređati ispržene šnicle, pa preko svega, preliti uljem u kojem se meso pržilo.
- Posudu poklopiti i peći na 220*C, oko sat vremena.
- Jelo, takođe možete složiti u malo veću šerpu, poklopiti, pa umesto u rerni, krčkati ga na ringli, na sasvim tihoj vatri oko pola sata. Meni lično, bolja je rerna, jer peče ravnomerno sa svih strana.
Napomene
Neverovatno dobre, ukusne, sočne i mekane šnicle. Skoro sam imala goste na večeri i poslužila ovo jelo, koje se inače, ne znam zbog čega, zove „Cigan pečenje“. Bila je to prava gozba, jedna lepa i ukusna večera, koju su moji dragi gosti hvalili između zalogaja. Ipak, moje zadovoljstvo je bilo najveće…volim da nahranim ljude dobrom i ukusnom hranom, a njihovo uživanje u hrani je moja motivacija.
Poslovica za danas:
-“ Sretni smo samo onda, kada od sutrašnjeg dana ništa ne tražimo, a od današnjeg, sa zahvalnošću, primamo ono što nam nosi.“-
Lajkujte nas: