Kupus kifle

Kupus kifle

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Srpska
Keyword: Kifle, kupus, čvarci, sir, slano, trouglovi

Sastojci

Testo:

  • 500 ml mleka
  • 1 šolja ulja
  • 20 gr kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • brašna po potrebi

Ostalo:

  • 125 gr putera ili margarina
  • 3 žumanceta
  • 3 kašičice soli

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka, pokriti krpom i ostaviti da naraste.
  • Za to vreme umutiti margarin, žumanca i so.
  • Naraslo testo podeliti na dva dela. Rasklagijati jedan deo u oblik pravougaonika.
  • Testo sada premazati mešavinom margarina u žumanaca.
  • Ovako namazano testo, uviti u rolat, pa nožem seći u cik-cak, da se dobiju toruglovi. Isto uraditi i sa drugom polovinom testa i preostalim margarinom.
  • Isečene kifle slagati u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
  • Peći na 200*C oko 15 minuta.
  • Poslužiti tople kifle.

Napomene

Najbolje kod ovih kifli je to, što možete da pustite mašti na volju i da pravite dosta verzija i ukusa od ovog recepta. Po osnovnom receptu, kifle se premazuju samo margarinom i žumancima i perfektne su samo takve. Ja sam, međutim, ovaj put dodala malo samlevenih čvaraka i odlično su ispale. Probala sam i sa sirom, premazala margarinom pa preko posula sitni sir, savršene. Sledeći izazov je da probam slatku varijantu, pa javljam rezultat.
Poslovica za danas:
-“ Imaj strpljenja, sve stvari su teške pre nego što postanu lake.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva. Zabeležite stalnu vezu.

2 reagovanja na Kupus kifle

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.