Cimet pletenice

Cimet pletenice

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Austrijska
Keyword: Pletenice, pecivo, testo, cimet, slatko

Sastojci

Testo:

  • 200 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • 90 gr šećera kristal
  • 50 gr putera ili margarina otopljenog
  • 30 ml ulja
  • 2 cela jajeta
  • trunka soli
  • 550 gr brašna mekog

Ostalo:

  • 50 gr putera ili margarina otopljenog
  • 1 šoljica šećera kristal
  • 1-2 kašičice cimeta

Uputstvo

  • Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka. Količina brašna može da varira, a to zavisi od veličine jaja.
  • Testo pokriti krpom i ostaviti da naraste.
  • Naraslo testo podeliti na deset delova.
  • Svaki deo razvaljati u rolnu dužine oko 40-50 cm.
  • Rolnu predvostručiti i uvrnuti u pletenicu.
  • Ređati u pleh i praviti razmak između pletenice, jer će da narastu prilikom pečenja. Ostaviti pola sata da narastu, pa peći na 200*C dok ne porumene.
  • U tanjir sipati šećer i cimet, i izmešati da se izjednači.
  • Pečene pletenice, čim se izvade iz rerne, premazati otopljenim puterom i uvaljati u mešavinu šećera i cimeta.
  • Poslužiti dok su još tople.

Napomene

Ovo pecivo je prosto fantastično. Možete ga namazati džemom, medom ili kremom, poslužiti uz šolju mleka ili čaja i eto ga jedan izvrstan doručak i još bolji početak dana. Prijatno!
Poslovica za danas:
-“ Ne dozvolite da Vam juče uzme previše od danas.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.