Đuveč sa junetinom

Đuveč sa junetinom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Đuveč, junetina, krompir, pirinač

Sastojci

  • 600 gr junetine
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • 3-4 komada krompira
  • 1 šolja pirinča
  • 1 cela sveža paprika
  • 1-2 komada paradajza nije obavezno
  • 1 šoljica ulja
  • so, začin, biber, lorber, aleva paprika

Uputstvo

  • Meso oprati, iseći na kocke (malo veće nego za gulaš) i dinstati na ulju, uz dodavanje vode.
  • Za to vreme spremiti ostale namirnice. Krompir oljuštiti i iseći na kolutove ili četvrtine. Crni luk iseckati na sitne kockice. Šargarepu očistiti i iseckati na kolutove. Paradajz iseći na četvrtine. Pirinač oprati u nekoliko voda.
  • Kada je meso do pola gotovo, dodati crni luk i šargarepu, pa dinstati još desetak minuta.
  • Dodati alevu papriku, biber, lorber i začin, izmešati i malo propržiti.
  • Na kraju dodati krompir, paradajz, jednu celu papriku i pirinač i naliti vodom da ogrezne. Na kraju posoliti po ukusu i ubaciti u zagrejanu rernu da se zapeče.
  • Gotovo je kada je pirinač gotov a ako je potrebno, u toku pečenja, dodavati po malo vode, da đuveč ne bi ostao suv.

Napomene

Đuveč je zaista jedno izvrsno jelo. Veoma lako se sprema, ukusno je, možete iskoristiti meso koje imate..piletinu, junetinu, svinjetinu, suva rebra..itd. Isprobajte svaku od ovih varijanti i nađite svoj omiljeni ukus.
Poslovica za danas:
-“ Usta su mala, al’ gutaju brda.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.