Masna pogača

Masna pogača

Ukupno vreme2 hrs 30 mins
Kategorija: Hleb
Kuhinja: Srpska
Keyword: Hleb, pogača, masna, margarin, ruža

Sastojci

Testo:

  • 700 gr brašna mekog
  • 1 čaša mlake vode
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 1 celo jaje
  • 1 kašika ulja
  • 1 kockica kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Ostalo:

  • 250 gr putera ili margarina
  • 1 celo jaje

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Ako je potrebno, dodati još malo brašna.
  • Testo podeliti na 8 jednakih loptica. Svaku lopticu premesiti, pokriti ih krpom i ostaviti da narastu.
  • Kada su narasle, svaku lopticu rasklagijati u krug veličine tanjira, premazivati ih puterom i ređati jednu na drugu. Poslednju lopticu samo rasklagijati, ne treba je premazati puterom.
  • Kada su sve složene jedna preko druge, rasklagijati ih u veliki krug, što tanje.
  • Krug preseći na pola, pa svaki deo uviti u rolat.
  • Tepsiju ili šerpu, prečnika 28 cm, podmazati preostalim puterom.
  • Ovako umotane rolate, seći na kriške dva prsta debljine i slagati u tepsiju. Ostaviti pola sata da naraste.
  • Premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći 40 minuta na 200*C.

Napomene

Evo još jednog sjajnog recepta za masnu pogaču. Šta reći, osim da slike govore više od reči. Miris vruće pogače mami ukućane za sto, a šta ćete uz nju da poslužite, manje je važno, ona se odlično slaže sa svim i svačim. Sa vrućim hlebom na stolu, uvek je gozba.
Poslovica za danas:
-“ Bez hleba, sto je samo daska.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Hleb. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here