Medeno srce
Sastojci
- 3 čaše šećera kristal
- 3 čaše kisele vode
- 4 čaše brašna
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice cimeta
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašike ulja
- 3-4 kašike džema po želji
Glazura:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
Uputstvo
- Umutiti žicom ili mikserom gore navedene sastojke.
- Polovinu smese izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm i peći desetak minuta, samo koliko da se uhvati gornja korica.
- Izvaditi iz rerne, premazati sa 3-4 kašike džema po izboru pa preko džema izručiti drugu polovinu smese.
- Vratiti u rernu i ispeći do kraja.
- ULje i čokoladu istopiti u šerpici i ovom glazurom preliti ispečen kolač.
- Ohlađen kolač iseći na štangle ili kocke i poslužiti.
Napomene
Eto još jednog recepta za medeno srce. Mislim da je ovo omiljena poslastica dece ali i odraslih. Ipak najviše ih vole domaćice, jer se pravi lako i brzo a od sastojaka koje u svako doba imate u kuhinji. Požurite u kuhinju da ispečete ovaj kolač i da vam kuća zamiriše na kolače.
Poslovica za danas:
-“ Ljubav je kao suza: rađa se u očima a pada na srce.“-
Lajkujte nas: