Medeno srce

Medeno srce

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: Medeno, srce, čokolada, džem, posno, čaše

Sastojci

  • 3 čaše šećera kristal
  • 3 čaše kisele vode
  • 4 čaše brašna
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašike ulja
  • 3-4 kašike džema po želji

Glazura:

  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike ulja

Uputstvo

  • Umutiti žicom ili mikserom gore navedene sastojke.
  • Polovinu smese izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm i peći desetak minuta, samo koliko da se uhvati gornja korica.
  • Izvaditi iz rerne, premazati sa 3-4 kašike džema po izboru pa preko džema izručiti drugu polovinu smese.
  • Vratiti u rernu i ispeći do kraja.
  • ULje i čokoladu istopiti u šerpici i ovom glazurom preliti ispečen kolač.
  • Ohlađen kolač iseći na štangle ili kocke i poslužiti.

Napomene

Eto još jednog recepta za medeno srce. Mislim da je ovo omiljena poslastica dece ali i odraslih. Ipak najviše ih vole domaćice, jer se pravi lako i brzo a od sastojaka koje u svako doba imate u kuhinji. Požurite u kuhinju da ispečete ovaj kolač i da vam kuća zamiriše na kolače.
Poslovica za danas:
-“ Ljubav je kao suza: rađa se u očima a pada na srce.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here