Rafaelo torta
Sastojci
Kora:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera kristal
- 200 gr kokosa
Fil:
- 150 gr putera ili margarina
- 150 gr šećera u prahu
- 6 žumanaca
- 50 gr pečenog i iseckanog lešnika
- Šlag za ukrašavanje
Uputstvo
Kora:
- Umutiti belanca u čvrst sneg pa dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg. Na kraju dodati kokos i izmešati polako varjačom.
- Smesu izručiti u okrugli pleh, prečnika 24 cm. Peći oko 20 minuta na 180 – 200*C
Fil:
- Umutiti puter sa šećerom u prahu pa dodati žumanca i sve izmiksati da se dobije lep penast krem.
- Ohlađenu koru premazati filom i odzgo posuti lešnik.
- Tortu ukrasiti šlagom po želji a možete je i celu premazati šlagom.
Napomene
Evo jedne male, slatke torte koju možete napraviti i za jedan običan nedeljni ručak a možete je pripremiti i za veća slavlja. Ukoliko pravite za vaše ukućane, ova mera je sasvim dovoljna ali ako očekujete goste, moj predlog je da pravite duplu meru i koru ispečete u pravougaonom plehu prečnika 20 x 30 cm. Inače, torta je zaista preukusna, a verujem da će se i vama svideti.
Poslovica za danas:
-“ Mudar čovek ne kaže sve što misli, ali misli sve što kaže.“-
Lajkujte nas: