Rafaelo torta

Rafaelo torta

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Torte
Kuhinja: Srpska
Keyword: Torta, kokos, rafaelo, korica, pečena, lešnik

Sastojci

Kora:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera kristal
  • 200 gr kokosa

Fil:

  • 150 gr putera ili margarina
  • 150 gr šećera u prahu
  • 6 žumanaca
  • 50 gr pečenog i iseckanog lešnika
  • Šlag za ukrašavanje

Uputstvo

Kora:

  • Umutiti belanca u čvrst sneg pa dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg. Na kraju dodati kokos i izmešati polako varjačom.
  • Smesu izručiti u okrugli pleh, prečnika 24 cm. Peći oko 20 minuta na 180 – 200*C

Fil:

  • Umutiti puter sa šećerom u prahu pa dodati žumanca i sve izmiksati da se dobije lep penast krem.
  • Ohlađenu koru premazati filom i odzgo posuti lešnik.
  • Tortu ukrasiti šlagom po želji a možete je i celu premazati šlagom.

Napomene

Evo jedne male, slatke torte koju možete napraviti i za jedan običan nedeljni ručak a možete je pripremiti i za veća slavlja. Ukoliko pravite za vaše ukućane, ova mera je sasvim dovoljna ali ako očekujete goste, moj predlog je da pravite duplu meru i koru ispečete u pravougaonom plehu prečnika 20 x 30 cm. Inače, torta je zaista preukusna, a verujem da će se i vama svideti.
Poslovica za danas:
-“ Mudar čovek ne kaže sve što misli, ali misli sve što kaže.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Torte. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here