Faširane šnicle

Faširane šnicle

Total Time1 hr
Course: Ručak
Cuisine: Srpska
Keyword: Faširane, šnicle, mleveno, meso, ručak

Ingredients

  • 500 gr mlevenog mesa
  • 4 cela jajeta
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica kisele vode
  • 2-3 čena belog luka
  • 2-3 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • so, biber, začin
  • Ulje za prženje

Instructions

  • Umutiti jaja, dodati meso, ulje, kiselu vodu, iseckan beli luk i začine i dobro izmešati.
  • Na kraju dodati prašak za pecivo i brašno i ponovo izmešati.
  • Smesa ne treba da bude pregusta. Najbolje bi bilo da se smesa sastavi sat dva pre i ostavi u frižider da se ukusi sjedine.
  • U tiganju zagrejati ulje. Kašikom vaditi uštipke od mesa, stavljati na ulje i pržiti sa obe strane dok ne porumene.
  • Poslužiti uz pire krompir, pomfrit ili nešto drugo po vašem izboru.

Notes

Idealno rešenje za jedan brz i lep ručak. Kada ne znate šta ćete za ručak, evo jednog dobrog predloga. Ovako spremljene faširane šnicle su odlične… ukusne, mekane, sočne a poslužene uz prilog i salatu po želji, trpeza će biti bogata.
Poslovica za danas:
-“ Istina rečena s’ lošom namerom gora je od svake laži.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here