Umutiti belanca u čvrst sneg pa dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg. Na kraju dodati kokos i izmešati polako varjačom.
Smesu izručiti u okrugli pleh, prečnika 24 cm. Peći oko 20 minuta na 180 - 200*C
Fil:
Umutiti puter sa šećerom u prahu pa dodati žumanca i sve izmiksati da se dobije lep penast krem.
Ohlađenu koru premazati filom i odzgo posuti lešnik.
Tortu ukrasiti šlagom po želji a možete je i celu premazati šlagom.
Napomene
Evo jedne male, slatke torte koju možete napraviti i za jedan običan nedeljni ručak a možete je pripremiti i za veća slavlja. Ukoliko pravite za vaše ukućane, ova mera je sasvim dovoljna ali ako očekujete goste, moj predlog je da pravite duplu meru i koru ispečete u pravougaonom plehu prečnika 20 x 30 cm. Inače, torta je zaista preukusna, a verujem da će se i vama svideti.Poslovica za danas:-" Mudar čovek ne kaže sve što misli, ali misli sve što kaže."-