Dinstana junetina na krompiru

Dinstana junetina na krompiru

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Junetina, krompir, mekana, sočna

Sastojci

  • 1 kg junećih šnicli
  • 1 kg krompira
  • 100 ml ulja
  • so i začin

Uputstvo

  • U veću šerpu sipati ulje i staviti da se ugreje.
  • Šnicle oprati i složiti u šerpu na ulje. Posoliti, sipati šoljicu vode i poklopiti. Dinstati na tišoj vatri uz povremeno dodavanje vode.
  • Krompir oljuštiti, oprati i iseći na četvrtine ili na polovine ako je manji.
  • Kada su šnicle skoro gotove, izvaditi ih za trenutak na jedan tanjir a u šerpu ubaciti krompir, posoliti ga i dodati začin. Sada junetinu vratiti u šerpu preko krompira.
  • Naliti malu šoljicu vode, poklopiti i dinstati dok krompir ne bude gotov.
  • Kada je i krompir gotov, otklopiti šerpu i pustiti da se jelo malo prži na ulju bez vode, čisto da malo krompir dobije rumenu boju odozdo.
  • Poslužiti vruće uz sezonsku salatu.

Napomene

Možda vam na ovoj slici jelo ne izgleda najbolje. To je zato što sam ga spremala za svoje ukućane i sebe pa sam pustila da se šnicle skoro raspadnu, jer ja lično više volim tako, ali verujte da je ukus predobar. Junetina se prosto topi u ustima a za krompir da i ne pričam. Jednostavno preukusno.
Poslovica za danas:
-“ Da je steći k’o što reći, svi bi bogati bili.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here