Dinstana junetina na krompiru
Sastojci
- 1 kg junećih šnicli
- 1 kg krompira
- 100 ml ulja
- so i začin
Uputstvo
- U veću šerpu sipati ulje i staviti da se ugreje.
- Šnicle oprati i složiti u šerpu na ulje. Posoliti, sipati šoljicu vode i poklopiti. Dinstati na tišoj vatri uz povremeno dodavanje vode.
- Krompir oljuštiti, oprati i iseći na četvrtine ili na polovine ako je manji.
- Kada su šnicle skoro gotove, izvaditi ih za trenutak na jedan tanjir a u šerpu ubaciti krompir, posoliti ga i dodati začin. Sada junetinu vratiti u šerpu preko krompira.
- Naliti malu šoljicu vode, poklopiti i dinstati dok krompir ne bude gotov.
- Kada je i krompir gotov, otklopiti šerpu i pustiti da se jelo malo prži na ulju bez vode, čisto da malo krompir dobije rumenu boju odozdo.
- Poslužiti vruće uz sezonsku salatu.
Napomene
Možda vam na ovoj slici jelo ne izgleda najbolje. To je zato što sam ga spremala za svoje ukućane i sebe pa sam pustila da se šnicle skoro raspadnu, jer ja lično više volim tako, ali verujte da je ukus predobar. Junetina se prosto topi u ustima a za krompir da i ne pričam. Jednostavno preukusno.
Poslovica za danas:
-“ Da je steći k’o što reći, svi bi bogati bili.“-
Lajkujte nas: