Grašak

Grašak

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Grašak, ručak

Sastojci

  • 500 gr graška svežeg ili smrznutog
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 komada šargarepe
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 malo parče celera
  • 1 bela šargarepa
  • 1-2 liske lorbera
  • so, začin, biber i mirođija

Uputstvo

  • Izdinstati iseckani crni luk.
  • Dodati grašak i naliti vodu da ogrezne.
  • Odmah dodati sve ostale sastojke.
  • Kuvati poklopljeno na umerenoj temperaturi dok se grašak ne skuva.
  • Na kraju grašak zapržiti na uobičajen način i ručak je spreman.

Napomene

Kao što ste primetili u ovom mom receptu nema mesa, jer ja uvek i isključivo kuvam klot grašak a uz njega dodam neko meso koje sam posebno spremila. Po mom mišljenju, grašak je najlepši kada se spremi klot, sve ostalo mu menja ukus.
Poslovica za danas:
-“ Tuđa ruka svrab ne češe.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.