Srneća leđa

Srneća leđa

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Desert
Kuhinja: Austrijska
Keyword: Torta, kolač, čokolada, badem, Bečki

Sastojci

  • 6 celih jaja
  • 120 gr putera
  • 50 gr šećera u prahu
  • 80 gr čokolade za kuvanje
  • 80 gr šećera kristal
  • 150 gr badema mlevenih
  • 60 gr prezli
  • 2-3 kašike džema od kajsija

Glazura:

  • 150 gr čokolade za kuvanje
  • 4 kašike ulja

Uputstvo

  • Umutiti penasto puter i šećer u prahu. Dodati otopljenu čokoladu pa umutiti. Zatim dodavati jedno po jedno žumance.
  • Posebno umutiti belanca sa kristal šećerom pa dodati u prethodnu smesu i umutiti.
  • Na kraju dodati mlevene bademe i prezle i umutiti.
  • Podmazati kalup za srneća leđa pa smesu usuti u kalup i peći na 170* oko 40 mminuta.
  • Ispečenu koru izručiti na tacnu za kolače i ostaviti da se ohladi.
  • Ohlađenu koru preseći na pola pa donji deo premazati džemom od kajsija i ponovo pokriti gornjim delom.
  • Otopiti čokoladu i ulje pa glazurom preliti srneća leđa, ukrasiti po želji i poslužiti sa šlagom.

Napomene

Jedan izuzetan i otmen kolač koji potiče iz Austrije i Nemačke. Ima raznih varijanti i recepata, svaki je lep na svoj način. Dok ne „ukradem“ originalni recept iz neke Bečke poslastičarnice morate se zadovoljiti ovim, koji je takođe odličan, moram priznati.
Poslovica za danas:
-“ Gde se krade, tu bogatstva nema.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Torte. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.