Projara

Projara

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: Projara, proja, kukuruzno brašno, projino brašno, šolja

Sastojci

  • 4 cela jajeta
  • 2 šoljice projinog brašna belog
  • 2 šoljice brašna mekog
  • 2 šoljice mleka
  • 1,1/2 šoljica ulja
  • 1 šoljica kisele vode
  • 2 – 3 kašike kajmaka
  • 1 kriška sira izgnječenog
  • soli po ukusu
  • 1 kesica praška za pecivo

Uputstvo

  • Umutiti sve sastojke, gore navedene. Sipati u podmazan pleh ili pleh za mafine i peći 15-20 minuta na 200*C.
  • Ispečenu projaru iseći na kocke i poslužiti dok je još vruća.

Napomene

Dok sam bila mala, proja i projara su bile sastavni deo obroka za vikend u našoj kući. Ovaj recept me vraća u detinjstvo i bezbrižne dane koje sam provela kod mojih roditelja. Cele zime, vruća proja i projara uz kajmak i sir je svake nedelje bila predjelo našem nedeljnom ručku. Ma gde bila, i dan danas ne menjam ovu tradiciju jedne srpske kuće.
Poslovica za danas:
-“ Bolja je svoja proja nego tuđa pogača.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here