Pizza korasani
Sastojci
Testo:
- 1 celo jaje
- 2 cela žumanceta
- 1 čaša jogurta
- 1 šoljica ulja
- 300 ml mleka toplog
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera kristal
- 1 paketić svežeg kvasca
- 850 gr brašna mekog
Za premazivanje:
- 250 gr putera ili margarina sobne temperature
Fil:
- 300 gr šunke
- 100 gr kečapa
- 100 gr kačkavalja rendanog
Uputstvo
- Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti 20 minuta da odstoji.
- Za to vreme napraviti fil na sledeći način: šunku iseckati na sitne kockice ili narendati i izmešati sa kečapom.
- Testo podeliti na 10 jednakih delova i svaki malo premesiti.
- Svaki deo rasklagijati na veličinu plitkog tanjira, premazati puterom, malo posuti brašnom i ređati jedan na drugi. Ostaviti 30 minuta da odstoji.
- Testo rasklagijati u veliki krug, što tanje i podeliti na 16 delova.
- Na svaki deo staviti po kašičicu fila i malo rendanog kačkavalja.
- Uvijati u kifle i slagati u podmazan pleh.
- Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200*C oko 25 minuta (dok ne porumene)
- Služiti dok su još tople, tada su najlepše.
- P.S. Kroasani se mogu praviti i sa sirom ili kačkavaljem, mogu biti slatki sa džemom, kremom, orasima… a sve po izboru i ukusu. Ako pravite slatke, onda u testo ne stavljate sol, što je i logično.
Napomene
Naš narod je poznat po tome što ume da spoji nespojivo i da izvuče ono najbolje iz toga. Tako je ovaj put francuski kroasan napunjen filom za italijansku pizzu i dobijeno je ovo preukusno pecivo koje jednostavno ne možete da prestanete da jedete. Ne mogu vam reći kakvi su sutradan jer nikada nisu uspeli da prenoće. Probajte i uverite se sami.
Poslovica za danas:
-“ Bolje je verovati svojim očima nego tuđim rečima.“-
Lajkujte nas: