Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti 20 minuta da odstoji.
Za to vreme napraviti fil na sledeći način: šunku iseckati na sitne kockice ili narendati i izmešati sa kečapom.
Testo podeliti na 10 jednakih delova i svaki malo premesiti.
Svaki deo rasklagijati na veličinu plitkog tanjira, premazati puterom, malo posuti brašnom i ređati jedan na drugi. Ostaviti 30 minuta da odstoji.
Testo rasklagijati u veliki krug, što tanje i podeliti na 16 delova.
Na svaki deo staviti po kašičicu fila i malo rendanog kačkavalja.
Uvijati u kifle i slagati u podmazan pleh.
Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200*C oko 25 minuta (dok ne porumene)
Služiti dok su još tople, tada su najlepše.
P.S. Kroasani se mogu praviti i sa sirom ili kačkavaljem, mogu biti slatki sa džemom, kremom, orasima... a sve po izboru i ukusu. Ako pravite slatke, onda u testo ne stavljate sol, što je i logično.