Argentinski ćevapi

Argentinski ćevapi

Ukupno vreme1 hr 10 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Argentinska
Keyword: ćevapi, argentinski, ručak, glavno jelo

Sastojci

Za ćevape:

  • 300 gr mlevenog mesa mešano
  • 3 krompira srednje veličine oljušten i iseckan na kocke
  • 1 celo jaje
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice sode bikarbone

Za prženje:

  • 2-3 cela jajeta
  • 200 gr prezli
  • 4-5 kašika brašna
  • ulje za prženje

Uputstvo

  • Skuvati meso i krompir zajedno. Skuvano je kada je krompir skuvan. Procediti.
  • U skuvano meso i krompir dodati jaje, iseckan beli luk, sol, biber i začin. Sve ispasirati gnječilicom za pire krompir. Dodati sodu bikarbonu i 2-3 kašike brašna, toliko da se dobije lepa ujednačena smesa koja može da se oblikuje rukama.
  • Od testa praviti ćevape i uvaljati ih u brašno.
  • Staviti tiganj sa uljem da se greje.
  • Za to vreme umutiti jaja za pohovanje.
  • Ćevape umakati u jaja pa u prezle i pržiti na laganoj vatri sa svih strana.
  • Služiti vruće uz prilog po želji.

Napomene

Ovo je drage moje „ručak na brzinu“. Kada ne znate šta ćete za ručak, izvadite kesu mlevenog mesa iz zamrzivača, nema odleđavanja, samo skuvate, umesite i to je to. Ali, kod ovih ćevapa, nije samo dobro to, što se brzo spreme već su i preukusni, vredni svake pažnje bez diskusije.
Poslovica za danas:
-“ Isti čovek može biti tvrdi pesimista pre ručka i uvereni optimista posle ručka.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here