U mlako mleko razmutiti kvasac i šećer i pustiti da se kvasac aktivira.
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg i ostaviti sa strane.
U aktiviran kvasac dodati žumanca, vanilu, puter i izrendanu koricu limuna, pa sve dobro izmiksati. Dodati brašno i ponovo miksati, dok smesa ne postane kompaktna i bez grudvica od brašna.
Na kraju dodati umućen sneg od belanaca pa varjačom ili špatulom polako sve izmešati.
Ugrejati aparat za vafle ili aparat za bakin kolač, sipati po jednu kutlaču smese, zatvoriti i peći oko 5-6 minuta, dok ne porumeni i dobije lepu zlatnu boju.
Vafle poslužiti tople, uz dodatak po izboru.
Napomene
Belgijski vafli, veoma slični našem bakinom kolaču, sa nekim malim oscilacijama u sastavu testa. U svakom slučaju, ukus je odličan, naprave se lako i brzo, a mekani su i kada se ohlade. Poslovica za danas:-"Ako nešto zaista želite, skupite hrabrost da sve u to uložite."-