Prvo napraviti puter od sremuša. Ovo je najbolje uraditi u električnom secku ili blenderu. Ubaciti omekšali puter, sremuš, so i biber i sve dobro izblendirati, da se dobije fina kompaktna smesa, koja može da posluži i kao namaz za doručak, i za pravljenje raznog peciva i testa.
Od ove smese dobićete veću količinu. Izmerite 150 gr ove smese, to vam je potrebno za ovaj recept, a ostatak prebaciti u plastičnu posudu sa poklopcem, pa odložite u frižider ili čak zamrzivač.
Testo:
Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo uviti u foliju i ostaviti u frižider na sat vremena.
Odstajalo testo rastanjiti oklagijom, na debljinu malog prsta, seći na štapiće željene širine i dužine i ređati u pleh.
Štapiće peći na 180* dok ne porumene.
Napomene
Pošto je sezona sremuša, ja sam se ove godine prilično prepustila receptima sa sremušem. Bili su mi veoma dostupni, puno ih je brdo iznad mog stana, pa sam ih iskoritila onako baš dobro.Poslovica za danas:-" Pitanje nije ko će da vam dozvoli, već ko će da vas zaustavi."-