U mlaku vodu dodati kvasac i šećer, izmešati i ostaviti da se kvasac aktivira.
Za to vreme kuvani krompir dobro izgnježditi, da ne bude grudvica.
U aktiviran kvasac dodati izgnježden krompir, so i ulje, pa sve dobro izmešati.
Na kraju dodati brašno i umesiti testo. Radnu površinu posuti brašnom, prebaciti testo na nju, pa mesiti još par minuta.
Vanglicu u kojoj ste mesili, premazati uljem i vratiti testo u nju. Pokriti krpom i ostaviti na toplo mesto da naraste i duplira se.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu, formirati valjak i iseći na 6 delova. Svaki deo blago premesiti, samo koliko da se formira kajzerica (mala pogačica) i ređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pokriti krpom i ostaviti oko 20 minuta da narastu.
Kajzerice peći na 180*C oko pola sata.