U šerpu sipati malo ulja, staviti sitno iseckan crni luk i šargarepu i izdinstati na tihoj vatri. Dodati meso, izmešati i ispržiti fil do kraja.
Na kraju dodati opran pirinač i začine po ukusu, pa sve dobro izmešati. Ostaviti fil da se malo prohladi, pa dodati jedno celo jaje i još jednom sve dobro izmešati.
Na ringlu staviti veći lonac, napuniti do pola vodom, dodati jednu kašiku soli i pustiti da vri.
Uzeti kelj, pa izdubiti i odstraniti koren iz sredine. Skidati polako spoljne listove kelja, dokle može, Kada skidanje postane teško, glavicu spustiti u kipuću, slanu vodu i pustiti da se listovi sami odvajaju od glavice. Takođe, u kipuću vodu spustiti i listove, koji su već odvojeni od glavice. Sve zajedno bariti par minuta, pa rešetkastom kašikom vaditi listove na plato.
Ostaviti listove da se malo prohlade, pa oštrim nožićem odstraniti zadebljani deo korena sa zadnje strane liske.
Sada savijati sarmice, na uobičajen način i ređati u šerpu ili pekač.
U drugu šerpu sipati malo ulja, da pokrije dno i zagrejati. Sipati 2 kašike brašna i kašičicu aleve paprike i propržiti. Dodati oko 2 litra vode, dodati so, biber i začine po ukusu i pustiti da provri. Provrelu smesu preliti preko složenih sarmica i staviti u rernu. Krčkati sarmice oko sat vremena na 250*C.
Poslužiti vruće sarmice uz kiselo mleko.