Umestiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider sat vremena.
Ohlađeno testo rastanjiti na 2-3 mm, pa iseći trake širine dva prsta i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Staviti keks u rernu, zagrejanu na 170*C i peći oko desetak minuta. Testo ne treba da se potpuno ispeče, već samo da se malo zapeče.
Za to vreme umutiti smesu od marcipana. U posudu staviti marcipan, belanca i šećer u prahu, pa sve dobro umutiti mikserom. Smesu sipati u poslastičarsku kesu, špric ili običnu kesu za zamrzivač, pa joj makazama odseći vrh.
Kada se keks malo zapekao, izvaditi ga iz rerne i oivičiti ga marcipan smesom iz šprica. Rernu pojačati na 200*C, pa keks vratiti da se ispeče do kraja, oko 5-6 minuta.
Dok se keks peče, u šerpicu sipati džem i staviti na ringlu da se ugreje i dobije malo tečniji oblik.
Kada se keks ispekao, izvaditi iz rerne, i odmah kašičicom puniti prazan prostor na keksu, između marcipan smese. Ostaviti keks da se potpuno ohladi.
Ohlađene trake keksa seći na delove dužine 2-3 cm, složiti na tacnu i poslužiti.
-