Mutiti dugo mast i šećer, dok se šećer ne istopi. Dodati ostale sastojke i mutiti još malo.
Na kraju dodavati brašno, malo po malo i zamesiti glatko testo, da se ne lepi za ruke. Meni je otišlo oko 900 gr brašna.
Sada pripremiti mašinu za mlevenje mesa (vodenicu), sa nastavkom za keks i fiksirati je za sto ili radnu površinu u kuhinji. Testo prosto "mleti" na ovu mašinu, a kroz nastavak će izlaziti formiran oblik keksa. Dužinu odredite sami.
Dobijeni keks ređati u pleh, obložen papriom za pečenje i peći na 200* oko 15-20 minuta.
Ispečeni keks možete obilato posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom.
Napomene
Sama pomisao na ovaj keks, vraća u rano detinjstvo i radost, koju nam je donosio svojim mirisom i ukusom. Moja komšinica sa Paunovića brda, tetka Zaga, je pravila najlepši keks na svetu. Bože, samo kad se setim...Poslovica za danas:-"Vreme ide u jednom pravcu, sećanje u drugom."